Fiberutbyggnad klart för alla byar

Fiberutbyggnad klart för alla byar

Bodens stadsnät har bidrag för att bygga fiber i 15 byar i Bodens kommun. Kravet var att 77% av fast boende väljer att ansluta sina fastigheter. Den summan kom man upp till och nu startar fiberutbyggnaden i de berörda byarna.

Det handlar om utbyggnad av fiber i Valvträsk, Hundsjö, Flåsjön, Ubbyn, Häggan, Rasmyran, Kusträsk, Mockträsk, Lombäcken, del av Norra Gunnarsbyn samt del av Södra Bredåker.

I byarna Råbäcken, Bjässmoran, delar av Norra Bredåker och Sävastnäs har vi inte fått ihop tillräckligt många avtal från de boende dock kommer ändå en fiberutbyggnad ändå att ske där.

– Detta tack vare samarbete med Bodens Energi som ska byta elnät till alla fastigheter i Sävastnäs och i samband med det kan vi förbereda för fiberanslutning för samtliga fastigheter och kan på så sätt få upp anslutningsgraden så att alla byar i genomsnitt klarar 77%, vilket är kravet för bidragen, säger Andreas Westerlund, vd på Bodens Stadsnät.

– Vi är väldigt nöjda och glada över att vi nu har nått upp till procentsatsen på 77%. Det är en milstolpe för de boende i dessa byar och vi ser detta som starten på en fortsatt utbyggnad av fiber i ytterligare byar i Bodens landsbygd, avslutar Andreas Westerlund, vd på Bodens Stadsnät.